En dag på Synis

dag

Så här kan en dag på Synis se ut:

Halv nio går vi upp, klär på oss och bäddar sängen.

Runt nio har ledarna fixat frukostbuffé. Efter frukosten diskar man sin egen disk. Nu kan man också ringa hem eller ta emot telefonsamtal.

Klockan tio börjar första aktiviteten, som kan vara nån liten lek eller kanske bad. Vi är två ledare som jobbar på morgonen.

Halv ett är det lunch. Efter lunchen diskar två köksbarn. Alla barn är köksbarn en gång under kolloperioden. Då får man hjälpa till i köket, det brukar de flesta tycka är jättekul. Samma dag som man är köksbarn får man också låna kollots digitalkamera som tack.

Halv två är det personalmöte, och då vill ledarna vara ifred. Då får man vara runt huset och hitta på något. Vi har pingisbord, serietidningar och en massa spel man kan roa sig med.

matTvå börjar den stora aktiviteten.Det kan till exempel vara älgjakt, sjöslag, segling, paddling, naturpromenad, poängjakt, vattenpolo, gyttjebrottning, fotbollsturnering eller andra överraskande aktiviteter! Ibland får ni själva bestämma vad vi ska göra.

Halv fem äter vi middag. Köksbarnen hjälper till i köket och diskar efter maten. Att hjälpa till i köket brukar vara väldigt poppis, en del vill vara där flera gånger.

Halv fem slutar också ledarna som jobbat på dagen, och de två som jobbar kväll börjar. Kanske ett kvällsdopp efter maten, eller någon mindre lek. Halv sex börjar den andra telefontiden.

Vid sju-åtta är det dags för dusch, varannan dag för tjejerna och varannan killarna. När vi har disco får alla duscha (inte samtidigt!) Ibland kan man bada bastu också. Sen är det kvällsmål.

Klockan nio (ej period 1) går alla in på rummen för att göra sig i ordning för kvällen. Halv tio ska det vara lugnt på rummen. Sen får man läsa, skriva brev, lyssna på musik eller vad man vill göra i tysthet, så att man inte stör dem som vill sova. Ofta läser ledarna ur någon bok, eller berättar historier.

Varje natt är en ledare jour, vilket betyder att den ledaren ligger i ett särskilt rum hela natten, så att man kan komma dit om man vill något på natten. Man kanske har svårt att sova eller har en mardröm eller nåt. Men det är också jouren som bestämmer när det skall vara släckt på rummen!

Läs om fadderpladder